15 Mayıs 2010 Cumartesi

Updown & Chartgame

Borsa oynayan yatırımcıların genelde yaptıkları ortak hatalar vardır.Hisse seçimlerine fazla güvenmek, satın aldıkları bir hisse düşerken daha düşmez nasıl olsa deyip hisseyi ellerinden çıkarmamak veya tam tersi yükselen bir hisseden yeterince para kazandıkları halde hisseyi ellerinden çıkarmadıkları için bir süre sonra o hissenin düşüp yatırımcıya para kaybettirmesi gibi küçük ama tatsız birçok hata yatırımcıları borsadan soğutabiliyor. Özellikle genç ve borsaya yeni giriş yapan çaylaklar ve bu tarz hataları tekrar tekrar yaşamak istemeyen yatırımcılar için çok güzel 2 tane internet sitesi önerim var .Birincisi Updown.com. Siteye üyelik tamamen ücretsiz. İlk üye olduğunuzda size 1 milyon dolar para veriyor borsada oynamak için. Tabi bu para tamamen hayali, sakin olun! Site içinde gerçek zamanlı olarak amerikan borsasında hisse alıp satabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı demek şu demek oluyor, eğer siz bir Apple (aapl) hissesi alırsanız o Apple hissesi gerçekten de borsada satılmazsa siz bu hisseyi alamıyorsunuz. Kısacası fiyatlar da, hacimler de, şirketler de gerçekler. Malesef tek gerçek olmayan şey elinizdeki para ve aldığınız hisseleriniz. Eğer bir üniversite öğrencisiyseniz size tavsiyem üniversitenizin size verdiği .edu uzatmalı e-mail’ı kullanmanız çünkü bu sayede üniversitenizden başka arkadaşlarınız eğer bu siteye üyeyse onların ne kadar kar yada zarar yaptıklarını takip edebiliyorsunuz. Amerikada üniversiteler arası yarışmalar düzenleniyor sık sık. Ayrıca hangi üniversiteden en çok kim para kazanmış bunu da görebiliyorsunuz. Updown.com’da risksiz oynamak gerçekten hem çok eğlenceli, hem de bir süre sonra sizde bazı hatalarınızı görüp gerçekten borsada yatırım yaptığınızda aynı hataları tekrarlamaktan kaçınabilirsiniz. www.updown.com adresinden siteye ulaşabilirsiniz.

Diğer önereceğim site ise Chartgame.com. Bu sitede bir borsa oyunu var. Elinizde bir hisse var, grafiksel olarak hissenin inişlerini ve çıkışlarını görebiliyorsunuz. Oyunu oynamak çok basit, borsada yaptığınız gibi hisseyi eğer düşecek diyorsanız satıyorsunuz, yükseliceğini düşünüyorsanız alıyorsunuz. Alım-satım işlemleri çok kolay, en altta bulunan 3 tane butondan yapıyorsunuz. Sağ taraftan istediğiniz göstergeleri ekleyebiliyorsunuz. Hepsini birlikte koyunca biraz karışık gözüküyor ama bir süre sonra alışıyorsunuz. Eğer hangi göstergenin nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız bize sorabilirsiniz. Sağ alt köşedeki göstergelerde ne kadar para kazandığınız yada kaybettiğiniz gözüküyor. 10 milyon dolarla başlıyorsunuz ama dikkatli oynamazsanız bir anda paranızı kaybedebiliyorsunuz. Size verdiği hissenin en güzel tarafıysa bu hisselerin aslında gerçekten bir şirkete ait olması. Size hangi hisseyi oynadığınızı oyunun sonunda söylüyor. Oyun çok uzun sürmüyor o yüzden sizi sıkmıyor ama bitince başka bir hisse veriyor. www.chartgame.com adresinden siteye ulaşabilirsiniz.

Bu iki sitede kişisel gelişiminiz için çok faydalı olabilir. Özellikle borsayla yeni yeni ilgilenmeye başladıysanız birçok yeni şey öğrenebilirsiniz. Umarız bu iki sitenin de size bir faydası dokunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder